Obsah fóra forum.crohnclub.sk forum.crohnclub.sk
Fórum pre Slovak Crohn Club

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam používateľovZoznam používateľov   Používateľské skupinyPoužívateľské skupiny   Výpočet CDAIVýpočet CDAI   RegistráciaRegistrácia 
 GalériaGaléria   NastaveniaNastavenia   Prihlásiť, pre kontrolu súkromných správPrihlásiť, pre kontrolu súkromných správ   PrihláseniePrihlásenie 

jogurty,tuky

Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra forum.crohnclub.sk -> Jedlo - je to boj?
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
michal.kapitanik

Založený: 24.02.2010

PríspevokZaslal: Št,25.02.2010 9:51    Predmet: jogurty,tuky Odpovedať s citátom

zdravym,zaujimalo bi ma ci mi mozeuzkodit ked denne zjem 4jogurty,trpim cronovou chorobou.chcel bi som vediet,ktory tuk,olej je nejlepsie pouzivet na varenie,ci je lepsie pouzivat olej olivovy,ci repkovy alebo slnecnicovy.za odpoved dakujem.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
martinsos

Založený: 16.10.2008

PríspevokZaslal: Št,25.02.2010 14:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Takto keď po tých 4 jogurtoch nemáš bolesti hnačky alebo alebo pocity na vracanie tak ich kludne môžeš ja si napríklad dám aj pizzu alebo rezeň a nevadí mi.Skratka keď ti to nerobí zle tak to môžeš jest aspoň podla mňa ano Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
zdeny
 ••

Založený: 09.10.2008

PríspevokZaslal: Št,25.02.2010 15:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Vetsina jogurtu je mrtva. Je uplne zbytecne si je davat. Podle cinske mediciny nase choroby zpusobuje vlhko a horko(neberte to doslova) v nasich organech a jogurt je velmi vlchkou a chladnou povahu. Takze snizi horko, ale zvysi vlchko. Dva doktori, nezavisle na sobe,co vystudovali tibetskou medicinu v Tibetskem institutu v Daramsale v Indii, mi doporucili uplne vynechtat mleko jogurty tvaroch syry.
Myslim, ze je tu vyvijen velky tlak, na to, ze jugurt musime mit kazdy den, ze podporuje mikrofloru. Ale mikrofloru podporuje mnoho dalsich potravim. Uz jsou studie na to, ze aktimeli a podobne sr.... nemaji skoro zadny vliv na imunitu.
Návrat hore
lienka
Moderátor
Moderátor

Založený: 28.02.2004

PríspevokZaslal: Št,25.02.2010 17:27    Predmet: Odpovedať s citátom

citis nejake nepriaznive zmeny po tom ako zjes 4 jogurty? ak nie, tak by to malo byt ok; zavisi aj od toho, ake jogurty jedavas, ake "dobrotky" (E-cka) su do nich pridane
co sa tyka oleja, osobne pouzivam olivovy, ale ze by som na sebe pozorovala nejake pozitivne ci negativne ucinky, to nemozem povedat, i ked momentalne davam do seba takmer vsetko (aktualne zavisla na arasidovych chrumkach Smile )

v zasade je stravovanie pri MC a UC vyrazne individualne a musis si sam odskusat, co ti "sadne" a co nie... bohuzial neplati ani to, ze co ti sadne dnes, tak ti sadne aj o mesiac - dolezite je naucit sa rozpoznavat, co momentalne potrebujes a ako sa citis

čo ma nezabije, to ma posilní
Návrat hore
michal.kapitanik

Založený: 24.02.2010

PríspevokZaslal: Št,25.02.2010 21:52    Predmet: Odpovedať s citátom

dik za rady, Smile
Návrat hore
luba10

Založený: 04.06.2010

PríspevokZaslal: Št,10.06.2010 21:14    Predmet: Re: jogurty,tuky Odpovedať s citátom

ja denne zjem aj 4jogurty,len probioticke jedavam,pijem aj mlieko a neroby mi to problem,je to u kazdeho individualne,niekomu skodi,inemu nie,ja mam MC uz dlhe roky.
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra forum.crohnclub.sk -> Jedlo - je to boj? Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Prejdi na: