Založený: 24.02.2010 Príspevky: 2 Bydlisko: povazska bystrica
Zaslal: Št,25.02.2010 9:51 Predmet: jogurty,tuky
zdravym,zaujimalo bi ma ci mi mozeuzkodit ked denne zjem 4jogurty,trpim cronovou chorobou.chcel bi som vediet,ktory tuk,olej je nejlepsie pouzivet na varenie,ci je lepsie pouzivat olej olivovy,ci repkovy alebo slnecnicovy.za odpoved dakujem.
Takto keď po tých 4 jogurtoch nemáš bolesti hnačky alebo alebo pocity na vracanie tak ich kludne môžeš ja si napríklad dám aj pizzu alebo rezeň a nevadí mi.Skratka keď ti to nerobí zle tak to môžeš jest aspoň podla mňa ano
Vetsina jogurtu je mrtva. Je uplne zbytecne si je davat. Podle cinske mediciny nase choroby zpusobuje vlhko a horko(neberte to doslova) v nasich organech a jogurt je velmi vlchkou a chladnou povahu. Takze snizi horko, ale zvysi vlchko. Dva doktori, nezavisle na sobe,co vystudovali tibetskou medicinu v Tibetskem institutu v Daramsale v Indii, mi doporucili uplne vynechtat mleko jogurty tvaroch syry.
Myslim, ze je tu vyvijen velky tlak, na to, ze jugurt musime mit kazdy den, ze podporuje mikrofloru. Ale mikrofloru podporuje mnoho dalsich potravim. Uz jsou studie na to, ze aktimeli a podobne sr.... nemaji skoro zadny vliv na imunitu.
Založený: 28.02.2004 Príspevky: 2696 Bydlisko: niekde pri Bratislave
Zaslal: Št,25.02.2010 17:27 Predmet:
citis nejake nepriaznive zmeny po tom ako zjes 4 jogurty? ak nie, tak by to malo byt ok; zavisi aj od toho, ake jogurty jedavas, ake "dobrotky" (E-cka) su do nich pridane
co sa tyka oleja, osobne pouzivam olivovy, ale ze by som na sebe pozorovala nejake pozitivne ci negativne ucinky, to nemozem povedat, i ked momentalne davam do seba takmer vsetko (aktualne zavisla na arasidovych chrumkach )
v zasade je stravovanie pri MC a UC vyrazne individualne a musis si sam odskusat, co ti "sadne" a co nie... bohuzial neplati ani to, ze co ti sadne dnes, tak ti sadne aj o mesiac - dolezite je naucit sa rozpoznavat, co momentalne potrebujes a ako sa citis _________________ l(i)enka
ja denne zjem aj 4jogurty,len probioticke jedavam,pijem aj mlieko a neroby mi to problem,je to u kazdeho individualne,niekomu skodi,inemu nie,ja mam MC uz dlhe roky.
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre