Odporúčam ti ,druhýkrát to spomenúť , lebo Humira tak ako aj Imuran ,znižuje imunitu a v prípade silnejšieho prechladnutia spojeneho s teplotami by to mohlo byť aj nebezpečné. Ja už som bol v podobnej situacii a podanie mi preložil na další týždeň.
Vcera jsem byl na dalsi infuzy a od rana mi huci v usich, je to velmi neprijemny a taky pres to huceni hur slysim. Mel jste nekdo po podani bio lecby podobny problem. Mel jem to hned po probuzeni.
Založený: 28.02.2004 Príspevky: 2696 Bydlisko: niekde pri Bratislave
Zaslal: Po,03.05.2010 15:26 Predmet:
tych podmienok je pomerne dost; v prvom rade pokial mas MC alebo UC, mozes uzivat Remicade (zchvaluje revizny lekar na odporucanie osetrujuceho GAE), pokial mas UC, Humiru mozes uzivat len v ramci klinickej studie, pri MC je Humira na predpis rovnako ako Remicade
biologicka liecba byva nasadena vtedy, ked zlyha tradicna liecba, t.j. dlhodobo nezaberaju kortikoidy ani imunosupresiva, preto musi byt zdravotny stav prevereny viacerymi "vstupnymi" vysetreniami (krvny obraz, endoskopia, histologia, EKG, testy na TBC, HIV, tehotenstvo...) a celkovym posudenim zdravotneho stavu
este moze byt BL nasadena pocas hospitalizacie, ked nie je mozne cakat na schvalovanie, ale aj vtedy musia byt vsetky vysetrenia urobene
v podstate to dost zavisi od osetrujuceho lekara, ci vyhodnoti tvoj zdravotny stav na BL alebo nie, ako pacient toto dokazes minimalne ovplyvnit, resp. vobec _________________ l(i)enka
S tym schvalovanim pocas hospitalizacie neviem ako je to ale ked som pred par rokmi bol v KE v nemocnici a bol som na tom dost zle (a to neprehanam) tak sa mala vybavovat liecba ale kym ta liecba bola vybavena tak som bol na tom tak zle ze som ju uz nemohol dostat a musel som byt prevezeny do BA..
Neviem ako teraz ale papierovacky maju resp mali asi prednost pred zdravim _________________ Naco podpis?
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre