Obsah fóra forum.crohnclub.sk forum.crohnclub.sk
Fórum pre Slovak Crohn Club

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam používateľovZoznam používateľov   Používateľské skupinyPoužívateľské skupiny   Výpočet CDAIVýpočet CDAI   RegistráciaRegistrácia 
 GalériaGaléria   NastaveniaNastavenia   Prihlásiť, pre kontrolu súkromných správPrihlásiť, pre kontrolu súkromných správ   PrihláseniePrihlásenie 

Nováčikovia
Choď na stránku 1, 2, 3 ... 20, 21, 22  Ďalší

Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra forum.crohnclub.sk -> Kto je kto
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Kikulík

Založený: 23.07.2005

PríspevokZaslal: So,23.07.2005 15:34    Predmet: Nováčikovia Odpovedať s citátom

ahojte, aj ja som tu nová..teda už sa trápim rok, ale kedže som si ja trubica vysadila lieky, asi na pol roku..pojdeme pekne s mojím bruškom na hadičky Crying or Very sad ale vydržíme...len neviem čo mám papať..
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kika

Založený: 03.05.2005

PríspevokZaslal: Ne,24.07.2005 5:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Ahoj Kikulik. Vitam Ta v klube. Je to az neuveritelne ako sa tento klub rozsiruje. Laughing
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
lienka
Moderátor
Moderátor

Založený: 28.02.2004

PríspevokZaslal: Po,25.07.2005 7:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Ahoj, aj ja ta vitam.
Pokial ta trapi co jest, je tazke tvarit sa, ze existuju nejake vseobecne zasady. Mne spociatku pomohol diar a pero, kam som si zapisovala co som vsetko zjedla a potom som vedela priblizne povedat, co mi robi dobre a co nie.
A k tym liekom; mozno si sa citila dobre, ale radsej to uz dalej neriskuj... Sama vidis, ze sa mozes kedykolvek zhorsit.

este raz vitam

čo ma nezabije, to ma posilní
Návrat hore
janaNR
 •

Založený: 14.10.2005

PríspevokZaslal: Pi,14.10.2005 17:13    Predmet: Odpovedať s citátom

ja beriem prednison, helicid, pentazu, kaslem na diety lebo aj tak ci tak mi nieje dobre, ale mastňaky nejem, stale sa citim zle, nic ma nebavi, obmedzuje ma neustala bolest brucha
Návrat hore
Cosita
Moderátor
Moderátor

Založený: 13.05.2004

PríspevokZaslal: So,15.10.2005 8:20    Predmet: Ono to... Odpovedať s citátom

Ono to zabera az po case... mne kortikoidy zabrali asi po mesiaci, nebrala som prednison ale medrol, ale zrejme je to v podstate jedno.
Dost velky problem bol, ze ked mi prestalo byt zle nielen ze som mohla jest co som chcela, ja som priam musela jest aj co som nechcela... mala som vecne na jedlo neskutocnu chut, najma na sladke a neuveritelne som pribrala. Mne totiz ani nedoslo ze jem az tak vela... bola som stastna ze ma konecne nic neboli... ze sa konecne mozem najest... Teraz by som si uz davala pozor.
Cosita
Rasto

Založený: 06.12.2005

PríspevokZaslal: Ut,06.12.2005 13:24    Predmet: Nováčikovia Odpovedať s citátom

Ahojte.
Neviem či som na správnom mieste v diskusii,ak nie sorry.
V lete mi zistili nález na hrubom čreve,ale aj napriek odberu vzorky pri kolonoskopii,mi lekári nevedia s určitosťou povedať či Crohn alebo UC.
Črevo bolo zapálené od tenkého čreva asi 90 cm.Nasadili mi Prednison,Salofalk,.......
Chcem sa opýtať,ako zistím či sa mi stav zhoršil,alebo zlepšil aj bez odborného vyšetrenia,pretože okrem ospalosti a bolesti ramena a kolena
by som povedal,že mi nič nie je /schudol som asi 12 kg,teraz mám celkom super hmotnosť 85kg/185cm /.
Trošku mám problém so stravou,hlavne s raňajkami.Predtým som jedával takmer výlučne mliečne výrobky,to mi lekár "zakázal",poraďte čo jedávate,resp. kde získať nejakú literatúru na túto tému.
V nemocnici som dostal nejakú brožúrku,tú som ukázal jednej známej Dr.,ale ona mi odporúčala vegetariánsku stravu/ona je zarytá vegetariánka/,takže to beriem trochu s rezervou a radšej by som si nechal poradiť ľuďmi,ktorí žijú s niečím podobným ako ja.
Návrat hore
nopl

Založený: 20.07.2005

PríspevokZaslal: Ut,06.12.2005 13:41    Predmet: UC Odpovedať s citátom

No cisto vegetriansku stravu by som ti neodporucal. Uz len z toho dovodu ze pri aktivnom stadiu choroby je dost zeleniny zakazanej. Napr. strukoviny (kde je vela bielkovin), kapusta, ..... skor sa da vymenovat co clovek moze.

A k mliecnym vyrobkom. Ja osobne odporucam a aj praktikujem, zakysanku, aciko, a podobne zakysane. Robi mi to velmi dobre. A najviac mi chutila Kyska (zakvasene domace mlieko bez chemickeho upravovania).

Ja som si teraz v Panta Rei (neveme ci som to dobre napisal), kupil dalsiu brozurku ohladom diet. A ak budem mat chvilku casu tak to hodim do PDF, len teraz som dosty zaneprazdneny.

A ohladom zlepsovania stavu. Ja som to poznal, pretoze som prestal mat "KRAMY", a vzdy ked nieco blbe zjem ma torchu zacne boliet brucho. Ale teraz som OK, nic NEBERIEM. Takze skusam experimentovat so stravou.

A hlavne som zistil ze naozaj treba striedmo jest, alebo ako sa tomu hovori. Musim si rozlozit stravu na viac jedal, pretoze ked sa velmi vela napcham tak mi je na skapanie.

Zatial tolko....
Rasto

Založený: 06.12.2005

PríspevokZaslal: Ut,06.12.2005 16:32    Predmet: UC Odpovedať s citátom

Nopl vdaka za skoru odpoved.
S tým striedmym jedením som zbadal aj sám, ale ohľadom kyslého mlieka,atd. som trochu prekvapený,pretože toto mi lekári zdôrazňovali -nejesť so zdvihnutým prstom,a ja som ich poslúchal,ale keď to Tebe robí dobre,tak to vyskúšam.
Ahojte všetci
Návrat hore
lienka
Moderátor
Moderátor

PríspevokZaslal: St,07.12.2005 8:35    Predmet: Odpovedať s citátom

ahoj Rasto, vitam ta medzi nami Wink

MC/UC je pre kazdeho prekvapenim a podla vsetkeho aj cely priebeh je dost individualny, preto aj zhorsenie - zlepsenie a mliecna strava sa neda genaralizovat

co sa tyka stravy, tak mne zo zaciatku pomohol sposob pokus-omyl; jednoducho som skusala co mi sadne a co nie - a tak to bolo aj s mliecnymi vyrobkami (zistila som ze trochu mi nesedi horuce mlieko v kave a podobne "vymysly) a v zasade suhlasim s noplom - zakysane mlieka nerobia problem

len nemozem povedat ze to, co mi jeden den "sadne" mi musi sadnut aj na druhy den - teda to co zjem nezavisi len od zlozenia stravy ale aj od stavu creva

a k zhorseniu stavu - mna sa lekar vzdy pyta ci sa citim "komforntne" aj ked na tom nemusim byt uplne dobre, ide o to, aby ma UC neobmedzovala v beznom zivote... mozno je to viac o psychike
a pokial sa necitis zle, tak to gratulujem a drzim palce nech to co najdlhsie vydrzi

Návrat hore
nopl

Založený: 20.07.2005

PríspevokZaslal: St,07.12.2005 9:32    Predmet: Mlieko Odpovedať s citátom

Mlieko praveze vsade odporucaju zakvasene, pretoze sa lepsie travi.
Ana

Založený: 31.05.2005

PríspevokZaslal: Št,16.02.2006 17:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak ja som si prezila tych "nemodernych" vysetreni dost, najpr som bola na kolonoskopii, lekar sa dostal az do tenkeho creva, bolo to hrozne. So 100 % istotou povedal, ze je to Crohn, ale ked prisiel vysledok z histologie, tak sa to nepotvrdilo - napisali tam "mierny chronicky zapal". V nemocnici mi povedali, ze to na Crohna nevyzera (podla vysledku histologie) tak mi robili enteroklizu a rontgen hrubeho creva, to bolo tiez negativne. Teraz mam ist do Kosic na CT, maju tam dostat nejaky novy pristroj, lekarka mi povedala, ze je to vlastne enterokliza, ale nebudu mi davat hadicku cez nos, ale vlastne len vypijem kontrasnu latku a zrontgenuju crevo. Takze to stale vlastne nemam doriesene, ale diagnozu mam K 50.
Takze chcela by som vediet, ake boli histologicke vysledky u vas.
Návrat hore
boba

Založený: 18.02.2006

PríspevokZaslal: Ne,19.02.2006 18:56    Predmet: Odpovedať s citátom

Aj ja som bola na tom vyšetrení a taktiež mi nepotvrdili Crohna, lebo histologia to celkom nepotvrdila, liečim sa už 3 roky Salofalkom a teraz mám už rok pokoj, ale stále čakám kedy ma to chytí.Som rada, že som sa napojila na internet, som ešte nováčik, dobre to neviem ,ale sem-tam mám pomoc a tak sa bavím.

pozdravujem všetkých s podobnou diagnozou Mr. Green
Návrat hore
maros_ba
ForumAdmin

Založený: 15.06.2004

PríspevokZaslal: Po,20.02.2006 10:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Íha - Bobo tu má nežnejšiu menovkyňu - Bobu Very Happy

Vítam Ťa medzi nami.

Každý, koho v živote stretnem, je v niečom lepši než ja, a tak sa od neho učím. (R. Emerson)
Návrat hore
lienka
Moderátor
Moderátor

PríspevokZaslal: Po,20.02.2006 16:15    Predmet: Odpovedať s citátom

tiez pozeram ze bobovi niekto hackol nick Wink
vitam ta medzi nami

ps: bobo bude mat radost, dalsia zenska Wink

Návrat hore
hruza
 •••••

PríspevokZaslal: Po,20.02.2006 23:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Ahoj Boba,
Ja som tiez zil asi 8 rokov s diagnozou suspektny M. Crohn, t.j.
nepotvrdeny Crohn, ale uz som si naistom Smile
Aspon mam dozivotne clenstvo v takom fajnom klube v akom ste vy Wink
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra forum.crohnclub.sk -> Kto je kto Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2, 3 ... 20, 21, 22  Ďalší
Strana 1 z 22

Prejdi na: